Polityka prywatności

Czytelniku, Czytelniczko,

poniżej przedstawiam Ci zbiór zasad, związanych z wykorzystywaniem plików cookies oraz przetwarzaniem danych osobowych, obowiązujących na mojej stronie  http://anitakozek.pl

 

Dane osobowe

Informacje podstawowe

Administratorem strony jest Anita Kozek-Kapuścińska, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Kancelaria Radcy Prawnego Anita Kozek-Kapuścińska, ul. Żeromskiego 10 b/4, 90-710 Łódź, NIP: 5581777594.

Jeżeli masz jakiekolwiek pytania dotyczące tego dokumentu, możesz skontaktować się ze mną pod adresem e-mail: an.kozek@gmail.com.

Niniejszy dokument może być zmieniany bez osobnego powiadamiania Cię o tych zmianach.

Przekazane przez Ciebie dane nie są sprzedawane ani w jakikolwiek inny sposób udostępniane osobom trzecim w celach innych niż cele niezbędne do prowadzenia przeze mnie niniejszej strony internetowej.

Zbieranie i przetwarzanie przeze mnie danych osobowych odbywa się zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 7 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej RODO). Dochowuje wszelkich starań w celu bezpieczeństwa gromadzonych danych.

 

Cel i podstawa prawna oraz czas przetwarzania danych osobowych

Kontakt.

Nawiązując ze mną kontakt za pośrednictwem formularza znajdującego się na stronie, czy za pomocą mediów społecznościowych, jak i pisząc wiadomość e-mail lub dzwoniąc do mnie przekazujesz mi swoje dane osobowe: adres e-mail/numer telefonu lub też inne dane. Podanie danych jest dobrowolne, ale konieczne do nawiązania kontaktu. Podstawą przetwarzania danych jest Twoja zgoda, wyrażona przez Ciebie w formie dorozumianej przez rozpoczęcie kontaktu ze mną (art. 6 ust. 1 lit a RODO).

Treść korespondencji może podlegać archiwizacji. W takiej sytuacji Twoje dane mogę przechowywać do czasu przedawnienia ewentualnych roszczeń.

Odbiorcy danych

Twoje dane mogą być przetwarzane przez podmioty, z którymi współpracuję przy prowadzeniu strony internetowej, są to:

Google LLC- w celu korzystania z poczty e-mail, funkcjonującej na serwerach Google. W tym przypadku Twoje dane mogą być przekazywane do Stanów Zjednoczonych. Google gwarantuje jednak odpowiedni poziom ochrony wymagany przez RODO.

Podmioty (osoby) udzielające mi wsparcia technicznego mojej strony internetowej.

Twoje uprawnienia 

W stosunku do przekazanych mi przez Ciebie danych przysługują Ci prawa, wynikające z art. 16 do art. 21 RODO, na ich podstawie masz prawo do:

– dostępu do danych osobowych,

– sprostowania danych osobowych,

– usunięcia danych osobowych,

– ograniczenia przetwarzania danych osobowych,

– wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych,

– przenoszenia danych,

– wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych),

– odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych.

 

Prawa te możesz wykonać kierując do mnie informacje na adres e-mail: an.kozek@gmail.com.

 

Pliki cookies

Pliki cookies, tzw. ?ciesteczka?, są to informacje tekstowe, przechowywane na Twoim komputerze, tablecie, smartfonie, które umożliwiają prawidłowe funkcjonowanie strony oraz dostosowanie strony do Twoich preferencji.

Ustawienia dotyczące plików cookies możesz zawsze zmienić. Zmian dokonasz w swojej przeglądarce. Zawsze też możesz je usunąć.  Jednak wprowadzenie zmian ? ograniczające wykorzystanie plików cookies oraz wyłączenie ich może spowodować trudności w korzystaniu z mojej strony.

Na stronie wykorzystuję cookies własne i cookies podmiotów trzecich.

Cookies własne potrzebne są w celu zapewnienia prawidłowego działania strony. Korzystam także z usług podmiotów trzecich, które wykorzystują własne pliki cookies (tzw. cookies podmiotów trzecich). Taką usługą jest narzędzie Google Analitycs, pozwalające mi na tworzenie statystyk dotyczących odwiedzin mojej strony, dzięki którym mogę dostosować swoją stronę do Twoich potrzeb. Korzystanie z tego narzędzia traktuję w ramach mojego uzasadnionego interesu.

Narzędzie to jest zapewnione przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Google przystąpił do programu EU-US Privacy Shield i gwarantuje odpowiedni poziom bezpieczeństwa wymagany przez przepisy europejskie.